> Opstart

Opstart

Barslen render ud, hverdagen og arbejdslivet står igen for døren, og det samme gør jeres barns start på pasning i Frødammen. Det kan for nogen forældre være lidt skræmmende at skulle overlade sin lille guldklump til fremmede, andre har ventet på øjeblikket hvor barnet får mulighed for at møde denne verden og forældrene er tilbage på arbejdet eller måske står I med en helt tredje følelse. Lige meget hvilken følelse I har ved opstart, så ved vi at I ønsker den bedste og tryggeste indkøring for jeres barn/børn. Lige som forældre reagere forskellig, gør børn det også, og vi vil hele tiden i samråd med jer, skabe de bedste betingelser for den blideste opstart for netop jeres barn/børn. Udover at reaktionsmønstrene kan være forskellige, så er ønsker, behov, muligheder og tid også forskellig fra familie til familie, og derfor er opstarten meget individuel. Vi vil derfor ved forbesøget snakke om og aftale nærmer om hvordan opstarten kunne se ud for jer og jeres barn/børn.

 

Vi har dog nogle generalle erfaringer, som vil støtte en tryg og god opstart, her er nøgleordene tid og ro. Vi opfordre alle forældre til minimum at afsætte 1 uge til indkørning, hvor du/I i hvertfald bliver ved barnet/børnene den første dag, og alt efter barnet/børnene, trapper vi lige så stille op i tid, så barnet/børnene starter med at være alene hos os f.eks. 1 time og herefter mere tid, spiser selv hos os og sover en lur her. 

 

Det er helt naturligt hvis jeres barn/børn reagere på den nye situation, her er det vigtigt at I udstråler ro og viser jeres barn/børn vej, for det er igennem jer forældre, barnet/børnene opbygger trygheden for den nye verden. Hvis I giver jer god tid og signalere til jeres barn/børn, at Frødammen er et godt sted at være, vil det lagre sig hos jeres barn/børn og give gode forudsætninger for barnets/børnenes trivsel i den nye hverdag. Det er vigtigt at I altid siger farvel til jeres barn/børn, også selv om det kan være hårdt, hvis barnet/børnene bliver ked af det. Vi skal nok stå klar til at trøste, give krammer og anerkende at barnet/børnene er ked af det og hjælpe det igang med dagen. I er altid mere end velkommen til at ringe eller skrive for at høre hvordan det går (det gælder ikke kun i opstartsfasen, men altid). 

 

Vi ser frem til et åbent og tæt samarbejde med jer omkring jeres barn/børn, både i opstarten og resten af barnets/børnenes tid i Frødammen.