> Aktiviteter

 

Aktiviteter:

De forskellige aktiviteter vi vælger at lave i Frødammen, har flere formål:

 

  • Dels styrker vi børnene socialt når vi laver ting sammen og deler mange forskellige oplevelser.
  • Vi styrker sproget når vi snakker om og sætter masser af ord på det vi laver.
  • Vi styrker børnenes fin- og grovmotorik, dels når vi går på opdagelse i naturen, på legepladsen, i legekrogen og lign, dels når vi tegner, maler og laver perler.
  • Vi styrker sanserne når vi ser, dufter, rører, smager, og måske sågar lytter i forbindelse med de aktiviteter vi laver.
  • Selvværdet skal styrkes, børnene skal være en del af fællesskabet og udfordres i forhold til alder og udvikling, så de bliver klar til børnehave.

 

Vi holder af at komme ud i det fri, og vil tage på ture ud af huset minimum 2 gange om måneden. Derudover er vi i egen have, på legepladsen på Engen og rundt i nærområdet. Ture ud af huset kan blandt andet være en tur på biblioteket, i legeland, til stranden, i skoven, den Økologiske have i Odder samt mange andre spændende steder. I bliver selvfølgelig informeret løbende om de ture vi tager på. Alle aktiviteter er inkluderet i prisen.

 

På opdagelse i naturen:

Vi er ude, når det giver mening. I foråret rykker vi ud fra åben til luk. Vi er nysgerrige, undersøgende og opdagende i det udendørs univers. Vi oplever årets gang og de skiftende årstider. Vi studerer kriblekrable dyrene og deres færden. Vi leger i haven, laver mad over bål, gynger, kører scooter og laver sandkager, vi hænger sågar også på hovedet, og oplever verden på en ny måde. Vi tager på udflugter ud af huset, oplever nye ting og snakker om dem efterfølgende. Vi får skidt på vores knæ og sand mellem fingrene. Alt dette mens vi udvikles og får stimuleret vores sanser, det er godt for både børn og voksne.

Vi sætter vaskemaskinen på overarbejde, og vi nyder det ;o)

 

På opdagelse/udfoldelse inde døre:

Når vi ikke boltre os ude i naturen, tager vi i stedet på opdagelse inde døre, hvor vi bruger de mange skønne ting vi har. Her er blandt andet mulighed for at udfolde sig motorisk, ved at lege i vores skumredskaber, slå kolbøtter på madrassen, hoppe og kravle. Her er det grov motoriske i højsæde. Vi kan også i stedet bruge finmotorikken, når i laver puslespil eller er krative. Det er kun fantasien der sætter grænser, og vi finder gerne på nyt, det syntes vi også selv er sjovt og lærerigt.